ATP TUR PODELIO BONUSE: Evo koliko je ZARADIO Nole, a koliko Rafa! Od cifre BOLI glava!


Španac završio godinu na prvom mestu.


Asocijacija teniskih profesionalaca na kraju svake sezone deli bonuse, u zavisnosti koliko je ko od najvećih zvezda svetskog tenisa odigrao mastersa 1.000.

Budući da se ovaj sistem vrednovanja određuje i prema godinama provedenim u “belom sportu”, automatski po mnogima najbolji trio svih vremena u tenisu (Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer) ima određeni popust kada je u pitanju dodela bonusa. Za “mlade lavove” koji tek dolaze (Cicipas, Zverev, Medvedev…) ovo pravilo ne važi.

Tako je prvi reket sveta Nadal najviše novca zaradio po ovom paragrafu, pa je Biku sa Majorke po bonusima pripalo 3.500.000 evra.

Miomir Kecmanović

Najbolji srpski teniser i najbliži pratilac Španca inkasirao je 2.000.000 evropskih novčanica, dok su Švajcarac Federer i Austrijanac Dominik Tim prihodovali kroz bonuse blizu milion evra. Ostalim teniserima pripala je mnogo manja suma.

Od ostalih srpskih tenisera u godini na izmaku, barijeru od 1.000.000 evropskih novčanica probili su: Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere, a malo je nedostajalo da to učini i Filip Krajinović.