LEGENDE NIKADA NE UMIRU: Pogledajte kako izgleda bista čuvenog glumca Gage Nikolića! (FOTO)

Omaž velikom glumcu!

U četvrtak 26. oktobra 2017. godine u 12:00h u Vrnjačkoj Banji u parku, svečano će biti otkrivena statua velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića. Celokupno organizaciju i izradu statue preuzela je Specijalna bolnica Merkur, čije je popularni Gaga bio veliki prijatelj i dugo godina zaštitno lice Ustanove.

Postavljanjem statue menadžment Merkura želeo je da velikog glumca ovekoveči u Vrnjačkoj Banji, koju je voleo i u njoj često boravio.

Bista Dragana Nikolića

Bista Dragana Nikolića

– Bila je čast i privilegija poznavati, sarađivati i družiti se sa velikim Draganom Nikolićem. Merkur nikada neće imati iskrenijeg i boljeg prijatelja i promotera. Od njega smo učili kako se u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj! – izjavio je direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević.

Bista Dragana Nikolića

Bista Dragana Nikolića

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević, čija je uža umetnička oblast primenjeno vajarstvo, učinio je da legendarni Gaga večno šeta vrnjačkim parkom. Ostali izvedeni radovi profesora su: Spomenik poginulim ratnicima i žrtvama u ratovima u Kruševcu, Kapija porte crkve Sv. Trojice u Trsteniku, Spomen obeležje Banu Milosavljeviću u Banja Luci, Spomenik Banu Milosavljeviću u Banja Luci itd.

Bista Dragana Nikolića

Bista Dragana Nikolića

Očekuje se da će otkrivanju statue Dragana Nikolića prisustvovati veliki broj njegovih kolega i prijatelja, meštana Vrnjačke Banje, zaposleni Specijalne bolnice Merkur i predstavnici lokalne samouprave Vrnjačke Banje.