LJUBI GA MAJKA! Legendarna Dara iz “Žikine dinastije” umrla je samo u filmu: Sada ima 83 godine i živi u Americi (FOTO)

Čuvena glumica Dara Čalenić (83), iako je imala blistavu karijeru na “daskama koje život znače”, postala je poznata i upamćena kao Žikina supruga, ali i po čuvenoj rečenici “ljubi ga majka” u serijalu filmova “Lude godine”

Dara Čalenić rođena je 18. jula 1934. godine u Novom Sadu. Mlađim generacijama, kada kažete njeno ime, morate da dodate i ono “ljubi ga majka”, jer je poznaju samo kao Žikinu Daru iz “Ludih godina” i drugih filmova o Mariji i Bobi. Oni stariji setiće je se i kao Juliške u “Putu oko sveta” i kao Švabice i kao Sonje Petrov u filmu “Nož”, našem prvom krimiću.

FOTO: PRINTSCREEN

Glumica raskošnog talenta napustila je Jugoslaviju početkom 70-ih u vreme kad je reditelj Zoran Čalić sa svojom glumačkom ekipom predvođenom Dragomirom Bojanićem Gidrom godišnje snimao po jedan film o dogodovštinama Žike Pavlovića i kompanije.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

 

 

Dara se preselila u Ameriku, gde je njen suprug Vlada Petrić predavao filmsku režiju na čuvenom Harvardu. Glumica je planirala da se vrati u Srbiju, kako bi ponovo zaigrala na scenama Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Ateljea 212 i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali do njega, sticajem okolnosti, nikada nije došlo.

FOTO: PRINTSCREEN

Glumica je više od pedeset godina u srećnom braku sa profesorom Vladom Petrićem.