MARIJU iz “Žikine dinastije” smo svi obožavali, a onda je NESTALA! Evo gde je danas i kako izgleda (FOTO)


Ovo su razlozi za njen odlazak iz Srbije…


Glumica Rijalda Kadrić osvojila je srca kako mlađe tako i starije publike, ulogom Marije u popularnom filmskom ostvarenju , serijalu “Žikina dinastija”.

Rijalda je svoju prvu ulogu dobila 1978. godine, kada je imala svega 15 godina, u filmu “Lude godine”, gde je glumila Mariju, veliku Bobinu ljubav.

Njen aktivan glumački period bio je od 1978. do 1990. godine, a poslednji film u kome je igrala bio je “Čudna noć” iz 1990.

Rijalda, ili Marija, kako su je svi zvali zbog uloge, nije se više pojavljivala na filmskom platnu, jer je ona davne 1991. godine napustila Srbiju i preselila se u Englesku, tačnije London. Rijalda je svojevremeno, u emisiji “Balkanskom ulicom” otkrila zašto se odlučila na ovaj potez kada ju je blistava karijera i budućnost definitivno čekala.

Rijalda Kadrić

Rijalda Kadrić
Foto: Youtube Printscreen/Zikina Dinastija Official Channel

– Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život – rekla je Rialda, koja ni nakon svih ovih godina nije prebolela majčinu smrt.

Ona je tada prestala da se bavi glumom, ali je aktivno počela da se bavi novinarstvom. Pisala je kolumne za novine, radila radio emisije u Londonu, kao i potom za “Glas Amerike”, dok je živela u SAD-U. Kasnije je počela da radi honorarno za BBC.

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

– Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera – rekla je kroz smeh Rialda i dodala:

– To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati.

Rijalda danas izgleda posve drugačije, ali na njenom licu još uvek je prepoznatljiv lik devojčice Marije koju smo obožavali.

Izvor: srbijadanas.com