Nećete verovati zbog čega Bora Todorović i Seka Sablić nisu pričali 30 godina!

Jedan od najboljih filmova jugoslovenske kinematografije, “Maratonci trče počasni krug”, ne prestaje da nas iznenađuje. Remek-delo reditelja Slobodana Šijana nosi jednu od najmračnajih tajni domaćeg filma.

Naime, posle scene u kojoj su glavni akteri Đenka, odnosno Bora Todorović, i Kristina, koju tumači Jelisaveta Seka Sablić, doći će do svađe koja će trajati celih 30 godina.

Ako zanemarimo činjenicu da su na platnu igrali velike ljubavnike, dva barda srpskog glumišta iza kamere dugo nisu govorili.

U nameri da ulogu iznese što verodostojnije, Bora je umesto klasične glumačke simulacije seksa, prešao granicu profesionalizma, pa se čak spekuliše da je između njih došlo i do pravog seksa!

U glumačkim krugovima se, navodno, priča da se Bora “prepustio situaciji” i dopustio sebi nešto što nije bilo predviđeno scenariom. To je naljutilo Seku da čak, u prvi mah, nije želela da nastavi snimanje. Ona je vrištala i vređala Todorovića, dok su reditelj i ostali na setu ostali zatečeni, jer niko nije tačno video šta se tačno desilo. Bora je pokušao da se izvini, ali Seka je ostala nepokolebljiva.

Poznato je da njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima godinama, ali niko sa sigurnošću nije znao zbog čega.

 

Konačno, oni su se pomirili posle 30 godina, kada su se sreli i odlučili da je vreme da zakopaju ratne sekire. Time je okončana najduža i najbizarnija svađa u istoriji srpskog glumišta.

U nastavku se podsetite čuvene scene.

 

Tagovi: