SAVLADAO TREMU Mitar iz “Selo gori”: Plašio sam se uloge, ali Bajić mi je pomogao

Kruševački glumac Milija Vuković u seriji “Selo gori, a baba se češlja” igra epizodnu, ali vrlo upečatljivu ulogu zbog koje ga prepoznaju na ulici.

 Milija Vuković

Njegov Mitar iz Dubiča pojavljuje se i u novoj sezoni, i to u komičnoj sceni hapšenja i ispitivanja, uz Olgu Odanović, Feđu Stojanovića i pokojnog Milorada Mandića Mandu.

– Snimanje te scene, ali i svih ostalih koje sam imao otkada se moj lik pojavio u seriji, za mene je bilo komplikovano jer nemam mnogo iskustva u radu pred kamerama. Plašio sam se da ekipi uzalud ne potrošim vreme, ali sve je prošlo dobro zahvaljujući iskusnijim kolegama i izvanrednom Radošu, koji je imao strpljenja i ponašao se prema meni kao prema svom rođaku. Rad na ovoj seriji zaista karakterišu druženje i iskrenost, čega danas sve manje ima među ljudima. Scena sa Olgom, Feđom i Mandom je vrlo duhovita, kao i cela ta epizoda. Imao sam dobru saradnju i divan kontakt sa Mandom. Taj čovek je zaslužio previše lepih reči – ispričao nam je Milija, koji je za 41 godinu karijere odigrao 146 uloga, od kojih je ipak više dramskih nego komičnih.

Pročitajte još

– Studirao sam glumu u Beogradu, u klasi sa Vojom Brajovićem. Zbog glasa i ponašanja na sceni odmah smo proglašeni mladim prvacima i zbog toga sam dobijao mnogo ozbiljnih uloga. Ali najviše me prepoznaju po Mitru iz “Selo gori”. Jednom sam sreo Svetlanu Bojković i ona mi je rekla da sam bio izvanredan. Prvo sam pomislio da to kaže za neku moju dramsku ulogu. Ali bilo je to za Mitra. Tad mi je rekla sledeće: “Da pet puta igraš kralja Lira, nesumnjivo je da bi bar dva puta bio izvanredan, ali ništa od toga ako te subotom uveče nema na TV-u.”