Snowboard takmičenje sledeće sedmice ispred Spensa

Novi Sad – Snowboard takmičenje u gradskim uslovima, “AvalanchRiskCityJam”, po treći put biće održano 22. i 23. decembra u Novom Sadu na platou Spensa.

Ova, kako organizatori navode, fascinantna transformacija ravničarskog Novog Sada u privremenu osneženu ski i snowboard stazu, prethodne dve godine privukla je preko 4500 posetilaca dok organizitori CityJam takmičenja najavljuju brojne nove sadržaje i sjajan prateći program.

Uz učešće više od 40 profesionalnih sportista iz devet zemalja istočne i jugoistočne Evrope, posetioci će uživati u najatraktivnijem sportskom programu i pravoj zimskoj atmosferi.

U petak, 22. decembra na platou Spensa takmičiće se najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona. Prijave za CityJam takmičenje su i dalje u toku na sajtu www.arsf.rs, te su svi ljubitelji ovih sportova dobrodošli. Najbolji takmičari dobiće vredne nagrade, a posetioci priliku da uživaju u umeću i vratolomijama najboljih predstavnika zimskih sportova.

Snowboard takmičenje sledeće sedmice ispred Spensa

Osim takmičarskog dela programa, na platou će biti postavljeno “Zimsko selo”, u kojem će građani moći da se oprobaju u raličitim eksteremnim sportovima prilagođenim za sve uzraste. “Zimsko selo” krasiće adrenalin poligoni, stena za penjanje, zip line, zona za ATB (mountain boarding), a svi ljubitelji MTB (mountain biking) moći će da uživaju u revijalnoj XC Eliminator trci, koja će se delom odvijati unutar SPENS-a. Posebnu poslasticu za posetioce predstaviće i štandovi sa gurmanskim specijalitetima, kuvanim vinom i čajem okruženi prirodnim jelkama sa busenom. Plato će obogatiti i kretivni proizvođači dizajnerskog nakita i drugih rukotvorina.

Snowboard takmičenje sledeće sedmice ispred Spensa

Subota, 23. decembar rezervisana je za posetioce svih uzrasta i uživanje u pratećim sadržajima. Na stazi koju dan pre koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, kada je organizovano takmičenje u skijanju za najmlađe. Mališane očekuju i različite radionice kada će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova.