Željko Joksimović i Kapital sving orkestar oduševili Leskovac kocertom “Dva sveta”

Hiljadu sveća i ogroman aplauz u Luisovu čast!

Oko 4.000 ljudi u Hali sportova u Leskovcu uživalo je u projektu “Dva sveta” koji im je sinoć predstavio Željko Joksimović. Taktovi svinga i pesme u drugačijem aranžmanu oduševile su jug Srbije, gde je naš muzičar nastupio prvi put posle 15 godina.

Organizatori su primetili da ovoliko interesovanje publike u Leskovcu nije viđeno još od 1999. godine, kada je održana košarkaška utakmica lokalnog Zdravlja i Partizana. Danima se tražila karta više, ulaznice su i doštampavane, a svaki deo dvorane bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Ovog puta za spektakl su bili zaduženi Joksimović, Kapital sving orkestar, sa 24 muzičara u odelima i tri dame na bini.

Željko Joksimović
Posle svake pesme u sving maniru stizao je ogroman aplauz, a najemotivniji momenat tokom koncerta dogodio se kada je Željko zapevao Luisovu numeru “Ne kuni me, ne ruži me majko”. U hali se upalilo hiljadu sveća, u čast nastradalog pevača Ljubiše Stojanovića, poreklom iz Leskovca.
Željko Joksimović

– Luis je bio vaš sugrađanin. Obećao mi je da će mi pevati na svadbi, ali to nažalost nije dočekao – rekao je Joksimović, koji je tokom koncerta izveo i pesme “Neko te ima noćas”, “Suada”, “Jesen u mom sokaku”, “Dva smo sveta različita”, “Vlajna”, “Mišel”, “Nije ljubav stvar” i druge…

Uoči koncerta Joksimović je zajedno sa menadžerom Banetom Obradovićem i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem obišao spomenik Tomi Zdravkoviću, koji je podignut u ovom gradu 29. septembra 2011. povodom 20 godina od smrti legendarnog boema i pevača narodne muzike.

Željko Joksimović

– Hvala svima u Leskovcu na divnom prijemu. Bilo je emotivno, lepo, uz sjajnu energiju. Nadam se da će biti prilike da se ponovo družimo u Hali sportova. Mi nastavljamo sa koncertima “Dva sveta”, od čega je prvi već u petak u Beogradu, u Sava centru, a potom još jedan, 21. decembra – poručio je Željko.