„VELIKA JE TA BOL, NE ZNAM NI GDE MU JE GROB“ Životne tragedije dive stare Jugoslavije koja je u životu i GLADOVALA I PLAKALA
VIP 

Teška priča!


Jugoslovenska glumica i operska diva Mirjana Bohanec Vidović imala je teško detinjstvo, a sudbina joj nije bila naklonjena ni u kasnijem životnom dobu. Otac joj je nestao kad je bila mala, očuh ju je maltretirao, izgubila je bebu u trenucima kada je želela da se ostvari kao majka, a onda je ostala i bez supruga.

Mirjana Bohanec Vidović ima 78 godina i danas pamti koliko je propatila u životu.

– I danas obožavam sendvič od šunke. Sećam se da sam ga jako želela, a mama nije mogla da mi ga kupi – rekla je Mirjana.

Operskoj divi otac je nestao nestao 1945. godine. Radio je u saobraćajnoj službi i onda je vlast tražila da se svi iz državne službe jave. Više nikada ga nije videla.

 

– Velika je ta bol koja mi se provlači kroz ceo život. Ne znam gde je umro, niti gde mu je grob. Mama je bila domaćica pa je prodavala naše stare stvari, radila nešto povremeno, jedno vreme bila je i čistačica, a tako smo i dobili stan. Udala se za tatinog prijatelja, mislila je da, ako uzmem njegovo prezime, neću biti obeležena, da će mi se ukazati bolja budućnost. Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku hleba i to je bilo to što sam mogla da pojedem. Rastali su se posle nekoliko godina braka – priča ona tužnu sudbinu.

Kako je odmalena volela muziku, srednju muzičku školu iu Zagrebu upisala je sa 15 godina, a uspela je samo zato što je slagala da joj je 16.

U prvom braku nije bila srećna pa se razvela posle samo godinu dana. Drugog supruga, u kojeg se zaljubila na prvi pogled, upoznala je na hodniku jednog pozorišta. On je išao sa prijateljima u kafić, a ona je razgovarala sa drugom.

Obožavao ju je od prvog susreta, bio joj podrška i kad ju je Franjo Tuđman pozvao i ponudio joj da uđe u diplomatiju. Mirjana je bila savetnik za kulturu u Beču, generalni konzul u Hamburgu, ambasador i pomoćnica ministra spoljnih poslova. Nakon toga sa suprugom je uživala u miru.

Ivo je umro pre gotovo dve godine, a Mirjana je ostala neutešna. Najviše u životu žali što s njim nije mogla da ima decu.

– U najboljim godinama puno sam radila i rano se razvela. Kad sam zatrudnela, izgubila sam bebu s pet meseci. Posle više nisam mogla da rađam – otkrila je Mirjana Bohanec Vidović u jednom intervjuu.

News Reporter
Advertisements