“Akademija | Red-A” se vratila jača nego ikad!

“Akademija | Red-A” posle gašenja profila, vratila se jača nego ikad, ova mlada ekipa je rešila da pokaže ljudima koji su mislili da će da ugase jedan profil koji su gradili vremenom.

Redakcija Balkanski Vesti je kontaktirala ovu mladu ekipu da nam kažu šta je baš pravi razlog gašenja profila i to više puta, a evo šta su nam oni odgovorili na to:

Akademija je bila ponovo ugasena 7.Januara.2021 zbog copyright-a (odnosno uzimanja tudjeg videa koji je imao licencu i zastitu protiv kopiranja. Denis (kreator stranice Akademija) nam je odgovorio sledece:

“Budim se u 7:00 ujutro kao svaki dan i vidim da profil nesto ne radi. Zatim citam sms poruke od mog druga Velje koji vodi sa mnom Akademiju: “Denise! Nesto nije uredu sa Akademijom! 100% su nas opet ugasili!!!”. Ostao sam bez rjeci… Otisao sam da gledam mail sta se zapravo desava, i video sam mail od kompanije Jukin Media koja se bavi sa “copyright”: “Kreator klipa je prijavio kradju i zato smo poslali na [email protected] da se nalog Akademija terminira dok se stvari ne rese sa kreatorom.” Odma sam kontaktirao kreatora klipa, i napisao mu da nismo mislili nista lose da uradimo, samo nismo znali od koga je tacno klip. Imamo 28k pratioca,na dan dobijemo 100-250 poruka i pratioci nam obicno salju bas dobar content. Ali od danas smo skontali koliko je to zapravo lose sto smo radili. “ kreator je zatim odgovorio da nas totalno razume, dogovorili smo se za cjenu da nam makne copyright. Platili smo mu 85€ za licencu i sredili sve sto se tice nasog profila. Jeste da smo cekali na odgovor jos od Facebook tima / Instaram tima jos 4 dana. Ali konacno smo se vratili. I sada radimo po pameti. Neka ovo bude lekcija za sve koji imate IG nalog. “Better safe than sorry.” – Denis

A mi kao redakcija Balkanski Vesti vam preporučujemo ako želite da se baš slatko nasmejete pogledajte njihov profil i zapratite ih.