AKO JE MATEJ POTONUO SA OVIM U DŽEPU NE MOŽE BITI LOCIRAN? Jedan detalj o ulasku Splićanina u reku ne može NIKO DA OBJASNI


Kamere “navedenog kluba nisu radile u noći između 30. i 31. decembra te je i ovo pitanje ostalo bez odgovora.


Za nestalim mladićem iz Splita, Matejom Perišem, se traga više od mesec dana, nakon što je poslednji put viđen uoči Nove godine u klubu “Gotik”. Mladić je sa društvom došao u Beograd kako bi se proveo i navedeno noći je misteriozno nestao.

Uprkos velikom naporu policije da slučaj reši i nestalog mladića pronađe, potraga za njim je i dalje bez konkretnih rezultata. 

Postoji mnogo verzija o Matejevom kretanju kobne noći, ali jedan od njih koja se vezuje za sam navodni ulazak u reku posebno baca senku na istragu, a reč je o signalu mobilnog telefona.

– Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejevog snimka pokraj “Savanove” u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata – izjavio je nedavno Periš za hrvatske medije. Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub “Gotik”.

Kamere navedenog kluba nisu radile u noći između 30. i 31. decembra te je i ovo pitanje ostalo bez odgovora.

Podsetimo, kako je ranije govorio bivši načelnik MUP-a Žarko Popović, nevolja je u tome da što više vremena prolazi sve je teže utvrditi činjenice, tako da će neke stvari ostati misterija i enigma do samog kraja istrage.

– Moja glavna zamerka na istragu upućena je državnom tužilaštvu, jer prijateljima Mateja Periša koji su bili sa njim u klubu nije određeno zadržavanje iz operativnih razloga. Kolege iz MUP-a bi u razgovoru sa njima saznale činjenice. Ono što je najvažnije jeste motiv, razlog zbog kojeg je on te noći izašao iz kluba – kazao je Popović.

– Što više vremena prolazi, to se ljudi više povlače i istraga stagnira. Trebalo je pričati i sa njegovim poznanicima u Splitu, njegovim bliskim ljudima, jer mi o njemu ništa ne znamo – navodi.

I Popović je istakao da je jedino što se sa sigurnošću zna to da je Matej izašao iz kluba i trčao ulicama Beograda. Sve ostalo i dalje je nepoznanica.

Izvor: srbijadanas.com