BOLNA ISPOVEST SUPRUGE PREMINULOG MARKA IZ SVILAJNCA: Poslali smo čitavog čoveka na obično snimanje, a njega su svog izbušili

Marko Stojanović (30) iz Svilajnca, koji je posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Kragujevac, a potom i na Urgentno odeljenje novog Kliničkog centra u Beogradu, noćas je preminuo! Ovo je potvrdila za Kurir i njegova neutešna supruga Nikolina Antić.

Nikolina nije bila u mogućnosti da razgovara sa nama u ovom teškom trenutku, ali je samo dan pre suprugove smrti ispričala za Kurir okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

 Mom mužu Marku lekar u ćuprijskoj bolnici probušio je i debelo i tanko crevo tokom kolonoskopije, a posle intervencije kojom je to hirurg zakrpio nije mogao da se probudi iz anestezije, ispostavlja se da su mu pluća probušena, pa je u komi prebačen u Kragujevac, a odatle u Urgentni centar u Beograd – rekla je za Kurir juče, Nikolina Antić iz Svilajnca, čiji je suprug Marko Stojanović (30) u ponedeljak bio na snimanju debelog creva u bolnici u Ćupriji, kada su stvari krenule naopako.

Kaže da su mu lekari davali jedan odsto šanse da preživi kada je nakon pregleda pao u duboku komu.

Marko Stojanović

Marko koji s Nikolinom ima sinčića od 15 meseci i ćerkicu iz prvog braka od 10 godina.

Kako kaže njegova supruga, imao je krv u stolici pa je poslat na kolonoskopiju (snimanje debelog creva).

 

Opšta bolnica Ćuprija

Vanredni unutrašnji nadzor u toku

U ćuprijskoj bolnici za Kurir su rekli da je u toku vanredni unutrašnji nadzor.

– Opšta bolnica Ćuprija je zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite koja radi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i svim drugim primenjivim zakonima i podzakonskim aktima, instrukcijama RFZO i Ministarstva zdravlja. U skladu sa procedurom propisanom Pravilnikom o pokazateljima kvaliteta zdravstvene zaštite i o proveri kvaliteta stručnog rada, u situaciji neželjenog događaja, preduzete su mere iz nadležnosti direktora, odnosno pokrenut postupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga pacijentu za koga tražite informacije. U skladu sa propisanom procedurom o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija – navode u bolnici.

– Kolonoskopiju mu je radio dr Goran Gajić, koji mu je probušio debelo, a zakačio i tanko crevo. Odmah je prevezen kod hirurga i kako su mi kasnije rekli doktori i u Kragujevcu i u Beogradu, hirurg je to mestralno obradio i sve zakrpio. Međutim, javlja se novi problem, verovatno je anesteziolog pogrešio. Kako je bio intubiran tokom intervencije kod hirurga oštećen mu je jednjak i pluća, koja su praktično probušena. U Kragujevcu je tri puta reanimiran, pa kad su uspeli da ga stabilizuju prebačen je u Urgentni centar u Beogradu, gde je na intenzivnoj nezi još jednom reanimiran – ispričala nam je Nikolina.

Ona je navela da su Marku vadili vazduh iz pluća, ali i da mu se od četvrtka stanje pogoršalo.

Marko sa suprugom

– Problem je mozak, upao je u duboku komu i mozak mu je natekao. Rade analize da vide da li mozak uopšte ima funkciju, da nije nastupila moždana smrt. Očajni smo svi, i Markovi roditelji, rodbina, prijatelji… Poslali smo čitavog čoveka na obično snimanje, a njega su svog izbušili.

Kaže da su obilazili sve manastire, molili se svi bogu samo da Marko dobije ovu bitku. U planu ima da tuži ćuprijsku bolnicu.

– Išli smo u manastir kod Svilajnca, zvali smo u Tumane i manastir Nimnik da mu čitaju molitve, svi njegovi prijatelji molili su se s nama – rekla je Nikolina.

 

Izvor: kurir.rs