ENA FRIEDRICH, PLAYBOY ZEČICA: Oni koji me osuđuju, najviše me gledaju


Na Enu Friedrich, povjesničarku umjetnosti, novinarku i Playboyevu zečicu iz Zagreba pandemija je dosta uticala na promjenu posla ali i života.


-Prethodna fotografisanja koja sam radila za kalendare, web prodaju, prodavnice odeće i obuće, kozmetičke brendove i muzičke spotove su potpuno obustavljena. Ostala sam i kao hostesa u restoranu u kojem sam radila dvije godine. Snimanje filma, koje je bilo zakazano za zimu 2020. u Indiji, odgođeno je do daljnjeg. Situacija se toliko drastično promijenila da sam ovisila isključivo o radu preko interneta. U početku nisam shvatala “Samo fanovi” previše ozbiljno. Uz sve ostale obaveze, nisam imala vremena da se posvetim toj platformi. Sada se situacija potpuno promijenila. Počela sam svakodnevno objavljivati ​​na njemu sadržaj koji više nije bio blaga erotika, već nešto vrlo eksplicitno. U početku sam bila skeptična prema stvaranju pornografskog materijala, jer nisam mogla ni zamisliti kako će moja publika uopće reagirati. Imala sam sreću da su prihvatili takve sadržaje i nastavila sam da ih snimam iz dana u dan, dajući im svoju intimu, nešto što su do tada mogli da vide samo u filmovima za odrasle.

I posao je nastavio da cveta…

-To. Pored pretplate na moj profil, svojim pratiocima nudim i mogućnost da izraze želju kakav sadržaj da snimam samo za njihove oči, koliko dugo treba da traju video klipovi, te da odaberu temu i svoj stil. Nudim i opciju video poziva gdje me možete vidjeti potpuno golu.

Kako tvoja okolina gleda na to što radiš?

– Svesna sam osude javnosti. Svaki dan se susrećem sa uvredama, pretnjama, psovkama, ali to je nešto sa čime sam se pomirila. Fotografije i video klipove snimam isključivo sa suprugom, a moje saradnje u ovom poslu su moguće samo sa ženama koje se, kao i ja, ne boje. Ne osjećam se kao da radim nešto loše. Da ne prodam uvid u svoj privatni život, našli bi nešto drugo da mi kažu. Trudim se da se zadovoljim i da preživim svoju porodicu. Štaviše, niti pokušavam niti imam želju da udovoljim ili preobratim hejtere. Međutim, sudeći po jačini napada na mene, čini se da, gledajući moje golo telo, svoju požudu najviše zadovoljavaju oni koji me osuđuju za ono što radim – kaže Ena Fridrih.

Izvor: express.ba