“ISLAM JE VERA IZMEĐU TEBE I BOGA ALAHA!” Čim je stigao u Beograd, Dejan se bacio na širenje svoje vere


Progovorio o svojoj prvoj poseti džamiji.


Dejan Dragojević pobednik pete sezone rijalitija Zadruga, vratio se iz Saudijske Arabije gde je proveo svoj četvrti Ramazan i konačno priznao da je prihvatio Islam kao veru.

On je najavio da će učestvovati u širenju vere, za vreme uključenja u emisiji Premijera, gde je rekao da će se potruditi da Srbija dobije džamije.

Već u prvom obraćanju nakon povratka u Beograd, Dejan je otkrio da nije promenio ime niti će  ali i da se susreo sa stravičnim porukama, osudama, pa i pretnjama smrću

Dragojević se nakon toga osvrnuo na svoj prvi odlazak u džamiju.

Dejan Dragojević

Dejan Dragojević
Foto: Youtube printscreen/ Dejan Dragojević

 Ne treba ti ništa i niko, ni konzilijum da te prati, da tu nešto svedoči i ne znam šta! Islam je vera između tebe i boga Alaha. I to je to, ne treba ti ništa! Jedino što moraš je da izgovoriš rečenicu sam u sebi, da svedočiš da je Alah bog i da je Muhamed njegov poslanik. To je jedino što mora da se izgovori.  Ne treba ti zakazivanje u džamiji, zakazivanje kod hodže, ne treba ti ništa, to je između tebe i boga. Džamija je samo kuća u kojoj se moliš bogu i u koju ideš da obavljaš namaz i u kojoj se klanjaš.  To su ta tri pitanja, kada te srolaju u zemlju na koja moraš da znaš odgovor kada dođe vreme, da je Alah bog, da je vera Islam i da je Muhamed njegov poslanik. – pričao je Dragojević o svojoj veri.

Izvor: srbijadanas.com