Janjuš tek sada otkrio šta je uradio kada su SPUŠTALI Mihajlov KOVČEG U RAKU: Snažna simbolika njegovog gesta


Zadrugar se rasuo na komade.


Marko Janjušević Janjuš je nedavno boravio van rijalitija tri nedelje nakon što je doživeo porodičnu tragediju. Njegov brat, Mihajlo Janjušević, je izvršio samoubistvo, a niko ne zna šta ga je navelo da digne ruku na sebe.

Kada je Janjuš sahranjivao brata, na njegov kovčeg je bacio svoj sat.

Janjuš je sad razgovarao sa Urošom Stanićem i poverio mu se šta je rekao kada se rastajao od brata i kada je njegov kovčeg spuštan u raku.

– Kad mi je brat otišao, ja sam mu bacio moj sat i rekao da kad god se spoje kazaljke da ću misliti na njega. Sad kad god pogledam u sat, uglavnom se spoje kazaljke – rekao je Janjuš, a potom ga je Uroš zagrlio kako bi ga utešio.

Sujeverni ljudi ne vole da poklanjaju satove voljenima jer narodna verovanja kažu da će se prekinuti ljubav kada sat prestane da radi. Postoje sujeverja i kada su u pitanju satovi i preminule osobe. Još jedan ritual koji je proizašao iz sujeverja jeste zaustavljanje svih satova u kući u trenutku smrti. Potiče još iz antike u mnogim evropskim krajevima, a označava simbolično obeležavanje da je vreme stalo za preminulog. Istovremeno, donosi sreću živima, jer ako se satovi ne zaustave porodicu preminulog uskoro će zadesiti novi nesrećni događaj.

Dealjnije pogledajte u nastavku:

@zadruga_elita_official #elita #elita7 #zadrugaelita #zadrugaelita7 #rtvpinkofficial #fyp #balkantiktok #elitatiktok #televizijapink #janjuselita #janjuselita7 #janjussmesno #janjuszadruga #janjus #urosstanic #uroselita #uroselita7 ♬ original sound – ELITA Zadruga Official

Izvor: srbijadanas.com