Mlada Angela Stanišić otkriva nam kako je biti medicinar i voditelj u isto vrijeme


Otkrila nam je!


1. Ko je Angela Stanišić, recite nam nešto više o sebi:

Za sebe mogu reći da sam ambiciozna, uporna, jedinstvena i zanimljiva djevojka, uvijek spremna za izazove koje nam život postavlja.

2. Vaše dvije strasti su medicina i radio hosting, možete li nam reći nešto više o tome?

Da, po struci sam medicinski laboratorijski tehničar. Zaposlena sam u Specijalnoj bolnici za gerijatrijsku i palijativnu medicinu JZU 13. Novembra.

Studiram na Medicinskom fakultetu u Skoplju, studijski program – radiološki tehnolog. Moj drugi posao je radio voditelj. Voditelj me više ispunjava, to je moj hobi. Zadovoljstvo je da se vaš glas čuje svuda. Ja sam medinicar po želji mame Olivere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANGELA STANIŠIĆ (@stanisickka)

3. Šta je to što vas ispunjava u slobodno vrijeme?

Ono što me ispunjava je dobra muzika, šta god da radim želim da radim uz muziku, čak se i za ispite spremam na taj način. Znači da u slobodno vrijeme puštam youtube i slušam dobre pjesme.

4. Kako je majka utjecala na vas da odaberete medicinsku profesiju?

Nažalost, moja majka je kao dijete ostala bez roditelja (majke). Još od malena mi je pričala da me zamišlja u bijelom mantilu. Koliko se sećam juče, trebalo je da upišem srednju muziku. Moja odluka joj se uopšte nije dopala. Na dan upisa ustala sam i rekla joj: “Mama, idemo u medicinsku školu.” Isto je bilo i za fakultet. Ja u Bugarskoj na odmoru, moja majka sa dokumentima na medicinskom fakultetu

5. Kako istovremeno radite dva posla i istovremeno budete student?

Veoma jednostavno. Samo dobro upravljanje vremenom. I sve što želite, sve je moguće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANGELA STANIŠIĆ (@stanisickka)

Sve ostalo je izgovor. Put do uspjeha nije prava linija. Tamo nema čak ni raskrsnice, pa kad idete u jednom smjeru, uspijevate, a u drugom ne. Za mene je put do uspjeha popločan mnogim obavezama.

6. Prema našem istraživanju, dolazite iz porodice koja se bavi muzikom, je li istina?

Da, tako je. Vrhunska muzička porodica.

Moj deda Slobodan Ilić, koji više nije među nama, u to vreme bio je direktor Saveza muzičara Makedonije i harmonikaš u orkestru Veselata družina Smolski. I prije njega i poslije njega, svi su rođeni sa talentom.

6. Da li je Angela zaljubljena i ima nekoga pored sebe?

Ne želim da otkrivam privatnost, a uz sebe uvijek imam svoju porodicu i bliske prijatelje koji mi pružaju ogromnu podršku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANGELA STANIŠIĆ (@stanisickka)

Izvor: idol.mk