MUZIČKA KRITIKA: Luna Đogani, Savo Perović – “Gram po gram” (VIDEO)


Slušljivo, za đuskanje.


Luna Đogani i Savo Perović objavili su duetsku pesmu pod nazivom “Gram po gram”.

U pitanju je solidna pesma sa smislenim tekstom, mada pati od standarne boljke svih novijih hitova – suviše liči na većinu pop pesama koje možemo čuti u produkciji IDJ-a.

Tekst je možda i jedan od jačih aduta novog ostvarenja Đoganijeve, čiji glas se solidno uklapa sa vokalom Sava Perovića. Kad smo već kod glasa, primetan je izvesni napredak u vokalnim mogućnostima Đoganijeve, a vreme će pokazati koliko je napredovala kada ponovo na red dođu njeni lajv nastupi (Luna je trenutno ponovo u rijalitiju “Zadruga”).

Dakle, sam tekst Mihajla Rajičića, koji potpisuje i muziku za pesmu, govori o devojci koja zna da isprovocira i zavede muškarca, o čemu, između ostalog, govore i stihovi “Prvo me otruje, pa mi protivotrov da”.

Đoganijeva igra na fatalnost. Ako su njeni obožavaoci očekivali nekakvu tugaljivu melodiju i patnju za “starim ljubavima”, ništa od toga. Ovoga puta ona je, uz Perovićevu podršku, jaka i samostalna žena, koja zna kako da se postavi prema muškarcima.

Režiser spota Boris Zec odlučio se na svedenu varijantu, bez vulgarne erotike koja je česti motiv novijih spotova, sa fokusom na Đoganijevu i Perovića, a minimalistička koreografija zaslužuje pohvalu.

Naša ocena na skali od 1 do 5: jakih 3+.