“Pokušavali smo da oživimo mog milog dečaka”: Žikina supruga smogla snage da ispriča kako se TRAGEDIJA odvila

“Ako se gušio, zašto se nije okrenuo?”

Prolsavljeni glumac Srđan Žika Todorović i njegova supruga Ana  potpuno su slomljeni zbog smrti trogodišnjeg sina Dejana. Mališan je iznenenada preminuo u sredu poslepodne u porodičnom domu na Vračaru, a njegovo nepomično telo pronašla je majka Ana. Nesrećna žena pokušala je da probudi svoga jedinca, ali se pretravila kada mu je videla modre usnice.

Potpuno obamrla od tuge, ona je smogla snage da ispriča kako se tragedija odigrala dok suprug nije mogao ni reč da progovori.

Velika tuga

Nesrećna žena je uplakana, sa podočnjacima, uvijena u jorgan, opisala šta se desilo.

– Teško mi je… Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo – jedva čujnim glasom rekla je Ana, sama pokušavajući da shvati šta je snašlo njenu porodicu.

Dejan je bio prehlađen, ali ništa nije ukazivalo da ovo može da se desi! Stavila sam ga da spava oko pet popodne i otišla da pogledam film. Hteo je da zaspi pored mene, ali sam bila u dnevnoj sobi i želela sam da zapalim cigaretu. Da ne bi udisao dim, prebacila sam ga u njegovu sobu – kroz jecaje i gledajući u daljinu ispričala je slomljena majka.

Ona se sa bolom u grlu prisetila svake sekunde nezamislive tragedije.

– Posle sat vremena sam krenula da ga probudim, a glavica mu je bila zaronjena u jastuk. Podigla sam ga i videla da su mu usta modra. Joj, bože! Žika i ja smo odmah pozvali Hitnu pomoć, činilo mi se da ih nema čitavu večnost. Pokušavali smo da oživimo mog milog dečaka, ali nismo uspeli. Stigli su doktori, i oni su probali, ali je bilo kasno – gušeći se u suzama objašnjavala je.

– Moram da zapalim cigaretu, mnogo mi je teško. Žika i ja ne možemo da dođemo sebi. Ovo je neopisiva bol, još nisam svesna da ga nema.

Ženi, koja je čak deset godina čekala na prvo dete, ni dalje nije jasno šta se desilo.

– Ako se gušio, zašto se nije okrenuo? Ima tri i po godine, nije više beba. Da se gušio, ja bih čula neki zvuk, ja sam uvek čula svaki njegov udisaj i izdisaj. Kada sam ga podigla iz kreveta, on je zapravo već bio mrtav.

Ana kaže da je Dejan bio prehlađen, ali se osećao bolje, pa je išao i u vrtić. Na dan smrti bili su kod lekara da mu prepiše još jednu dozu sirupa.

Bio na antibioticima

– U prvi mah smo pomislili da je alergičan na antibiotike koje je pio, ali lekari kažu da nije umro od toga. I oni su zaprepašćeni onim što se desilo, jer nikad nije bio bolestan. Bio je zdravo i veselo dete. Sada je prvi put imao jaču prehladu. Žika je bio da uzme nalaze obdukcije. Kazali su da je reč o iznenadnoj smrti.