PONOSAN NA POREKLO: Jedna od NAJSLAVNIJIH Srpkinja je baba Nenada Okanovića!

Ljudska gromada.

U istorijskom spektaklu “Zaspanka za vojnike”, reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić, jednu od glavnih uloga igra i Nenad Okanović. Glumac tumači običnog vojnika Tasu koji je preživeo ratove sa Turcima i Bugarima, asada je u Velikom ratu.

– U novu ulogu ulazim s podeljenim emocijama. Igramo u projektu od nacionalnog značaja, a ovim filmom biće obeleženo 100 godina od završetka rata. Sjajno je što ćemo prikazati svetu koliko smo mi, kao jedan narod, dali žrtava za slobodu u Velikom ratu – priča Okanović u intervjuu za “Kurir”.

Glumac s ponosom ističe da je potomak heroine Prvog svetskog rata Milunke Savić

Milunka Savić

– Milunka je moja prababa. Nisam baš njen direktan potomak. Strašno je što je ona umrla kao čistačica, a dala je ceo svoj život za slobodu zemlje. Na neki način, ovom ulogom, igraću i za nju – objašnjava Nenad i dodaje da je zatečen informacijom da se najavljuje rušenje kuće u Beogradu u kojoj je ova hrabra žena živela.

– Nadam se da se to neće desiti. Očekujem da će se tu otvoriti muzej. O njoj mi je najviše pričala moja majka. Ona je nju čuvala kao dete. Bila je veoma stroga. Morao je da se zna red. Pravi srpski vojnik – kaže Okanović i dodaje:

Raspucin

A post shared by Nenad Okanovic (@nenadokanovic) on

– Ne slažem se da je ovo muški film. Moja žena je plakala kad je čitala scenario. Naš film će pokazati koliko je disciplina bitna. Ljuba Bandović igra komandanta koji je strog, ali pravičan.

Okanoviću je žao što nije služio vojsku s oružjem.

– Igrao sam predstave u Narodnom pozorištu kao vojnik. Igrao sam vojnike. Sad sam dobio ulogu u Velikom ratu, pa ću valjda da završim i u “Nemanjićima” – zaključuje glumac.