Poštanski radnici održali protestnu šetnju u Novom Sadu (FOTO)

Radnici JP “Pošta Srbije” i građani okupili su se u utorak popodne ispred Glavne pošte u Novom Sadu noseći oko rukava žute trake, čime su želeli da ukažu na diskriminaciju zaposlenih u tom preduzeću.

Radnici novosadske pošte, u pratnji stotinak prijatelja i kolega iz Beograda, Šapca i Bečeja prošetali su potom gradskim ulicama u znak protesta zbog, kako kažu, katastrofalne situacije u JP “Pošta Srbije”.

Kako je navedeno u pozivu na protestnu šetnju, razloga za organizovanje skupa leži u materijalnom stanju i opštem nezadovoljstvu radnika “Pošte”, a upućen je i zahtev za ukidanje suspenzija i vraćanje na posao suspendovanih kolega.


Ljubiša Simić,
 jedan od ukupno šestoro suspendovanih radnika, inače član Sindikata zaposlenih u JP ’’Pošta Srbije’’, izjavio je za “Blic” da mu je rešenje o suspenziji uručeno 15. novembra.

– U obrazloženju piše da sam suspendovan zbog ponašanja koje se ogleda u nedozvoljenom blokiranju poštanskog saobraćaja Regionalno poštansko logističkog centra u Novom Sadu. Mi smo se tamo na parkingu okupili početkom novembra u želji da ukažemo na male plate i razne malverzacije, nezakonito rukovodstvo i krađe u firmi – kratak je bio Simić u izjavi za beogradski list.

Tokom same šetnje, okupljenima se nije se obratio ni jedan govornik, jer su, kako se moglo čuti, događaj organizovali sami radnici, koji su nosili transparente “Svi u štrajk”, “Dole mere štednje”, “Zar poštari robovi? Ne!”, “Suspenzija i tebe čeka, jer ćutiš”, javljaju “Novosti”.

Source: http://www.mojnovisad.com/