SAMOKRITIČNI NOVAK: Izgubio sam FOKUS i MORAO sam bolje MENTALNO da odreagujem (VIDEO)


Teško izvojevana pobeda.


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se osminu finala turnira u Majamiju pobedivši svetskog broja 83, Federika Delbonisa iz Argentine sa 2:1. Bio je to njihov prvi međusobni duel.

Posle susreta, srpski teniser nije bio zadovoljan zbog, kako je naveo, “lakog gubitka fokusa” pri vođstvu 5:2 u prvom setu.

– Iskreno izgubio sam fokus. Trebalo je bolje da odigram i da bolje odreagujem mentalno posebno na kraju prvog i drugog seta. Igrao sam veoma dobro prvih nekoliko gemova, došao do prednosti ali sam onda počeo loše da serviram. Čestitam i Delbonisu jer je zaista dobro igrao, kontrolisao je ritam a ja sam se povukao. Nisam imao ni dubinu ni snagu u udarcima kao što sam navikao. On nije imao ništa da izgubi – poručio je Đoković koji je posle prva dva komplikovana seta, treći dobio rezultatom 6:1.

– Prva dva ili tri gema trećeg seta su bila ključna. Borio sam se, pokušavao sam da nađem prave pozicije na terenu. Poslednjih nekoliko gemova mislim da sam odigrao fanstastično i završio sam meč na pozitivan način – rekao je Đoković.

Novak rival u narednom kolu je Roberto Bautista Agut koji je dobio Fabija Fonjinija u dva seta, 6:4 i 6:4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.