“SMRT NE POSTOJI! NIJEDAN ČOVEK KOJI JE POSTOJAO NIJE UMRO”: Dokazi koje je TESLA imao za ove tvrdnje kriju veliku TAJNU

Nikola Tesla verovao je da smrt ne postoji, dok je na svet gledo potpuno drugim očima menjajući stvarnost uz pomoć svesti.

Nazivali su ga sanjarom, rugali se njegovim idejama, ali vreme je sve postavilo na svoje mesto. Nikola Tesla je bio neverovatno talentovan. Do svojih otkrića je dolazio lako, kao u šali. Govorio je kako mu tehnička rešenja sama padaju na pamet. Na svet i na ljude gledao je potpuno drugim očima.

Njegovi izumi bili su više od jednog veka ispred svog vremena. Znao je ono što niko nije, znao je kako da promeni stvarnost uz pomoć svesti. O njemu još uvek postoje legende.

Nikola Tesla

“Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od iste. I zapamtite: nijedan čovek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Hrist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova svetlosti. U Duši ponekad ravna vrhunskom nebeskom svetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Verujem da će moje otkriće učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim i usmeriti ih na duhovnost i moralnost.”, govorio je Tesla.

Ono što je Teslu izdvajalo od ostalih naučnika jeste svakako odnos prema duhovnosti, a imao je poseban pristup metafizici. Imao je stav da je mentalna komponenta povezana sa duhovnošću ljudskog bića omogućava napredak. To je ono što ga je izdvajalo od Ajnštajna koji je negirao mentalnu komponentu.

Nikola Tesla

Izučavajući mehanizme svog psihičkog života,Tesla je otkrio da je niz slika iz “druge realnosti” uvek u vezi sa događajima u “pravoj realnosti” i da tu postoji prilično pravilna korelacija.

Uspeo je da dođe do spoznaje da svaku njegovu misao izaziva neka spoljna impresija.

“Ne samo misli, već i akcije izazivaju se na isti način. Posle izvesnog vremena, bilo mi je savršeno očigledno da sam ja samo jedan automat obdaren mogućnošću kretanja, koji odgovara na stimulanse senzitivnih organa i misli i radi prema tome. Praktični rezultat ovoga saznanja bilo je, mnogo godina kasnije, otkriće teleautomatske kontrole čijih zakona sam postao najzad svestan, iako sam ih od ranije nosio u sebi u obliku nejasnih i nedovršenih ideja. “, govorio je.

 

 

Izvor: stil.kurir.rs

Advertisements