Tu je i NOVA NEKRETNINA: Božić obeležava u LUKS STANU, a evo kako izgleda dekoracija – Stanija praznuje (FOTO)


Najradosniji praznik obeležava i najpopularnija starleta.


Stanija Dobrojević, starleta, sa svojom porodicom u Rumi, obeležava najradonsiji hrišćanski praznik, a evo zbog čega kaže da joj je ovaj Božić drugačiji u odnosu na prethodne.

Prethodna godina joj je bila izrazito uspešna, a sve je zanimalo da li je baš takvu i priželjkivala.

Stanija Dobrojević

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

– Jesam, uvek za Badnji dan zapišem ciljeve i želje za narednu godinu i papirić čuvam do sledećeg Božića, neverovatno koliko se stavki ostvari! Takođe na današnji dan valja se poraditi i kažu kakav ti je Badnji dan tako će ti biti cela godina – započela je Stanija.

Dobrojevićeva je otkrila i kojih se običaja pridržava.

– Moja porodica slavi u tradicionalnom duhu po starim srpskim običajima, uvek smo za Božić zajedno! Na Badnje jutro brat u zoru ide po Badnjak, spremamo posnu trpezu, odlazimo zajedno u crkvu na paljenje Badnjaka i onda sledi skromna večera koja mi je najposebnija, tada sedimo pričamo, i uz sveću i crveno vino čekamo Božić. Ujutro rano idemo u manastir na pričest i posle toga bogata trpeza i slavlje – rekla je.

Sve je interesovalo i da li je Stanija neko ko prašta, budući da je ovaj praznik po tome i poznat.

– Veliki sam vernik i hrišćanski je praštati! Ja opraštam svima sve! Ljudi koji su me mnogo povredili, takođe im oprostim ali praštanjem ih odstranim iz svog života. Najbitniji mi je mir i sreća u porodici, to je moja svetinja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S T A N I J A (@stanijadobrojevic)

Takođe je sa publikom podelila i po čemu se ovaj Božić razlikuje od drugih.

– U suštini sve je isto sem što ćemo ovo Badnje veće i Božić proslaviti kod moje mame u novom stanu u koji se tek uselila.

Verovanje je da ono što radiš ili poželiš na Božić, da ćeš raditi cele godine. Šta je ono što je Stanija sebi poželela?

– Bitno mi je da sam ceo dan srećna i dobro raspoložena, da usrećim neke ljude kojima je to preko potrebno jer nas Bog kasnije za to nagradi, takođe valja se malo poraditi, pročitati malo knjigu, spremiti ceo dom… I ne pomisliti ista loše, ne izgovoriti ružnu reč! – rekla je Stanija za medije.

Izvor: srbijadanas.com