UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA SMRTI U HRVATSKOJ: Zaspao za volanom pa sleteo s puta, poginuli putnici i njegov kolega

Jedan vozač i devetoro putnika, među kojima i dete, poginuli su u nesreći koja se dogodila jutros. Još više desetina njih je u bolnici. Drugi vozač uhapšen.

Kod Slavonskog Broda jutros se dogodila strašna nesreća u kojoj je stradalo deset ljudi, među kojima i dete. Prema prvim informacijama, autobus je sleteo s puta na travnatu bankinu i tom prilikom se prevrnuo.

“Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolovoza. Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu, prevoznika “Deva Turs” sa sedištem u Prištini”, rekao je Slavko Pranjić, zamenik opštinskog državnog tužioca.

Vozač je zatečen na licu mesta nakon nesreće i ubrzo je uhapšen.

“Vozač autobusa je zatečen na mestu događaja, u međuvremenu je uhapšen. Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka”, istaknuo je Pranjić i dodao: “Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše povređenih”.

“Vozač je uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje saobraćajnu traku već je došlo do sletanja”, rekao je Pranjić.

Vozač je po rečima Pranjića rekao da je na trenutak zaspao.

“Kazao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo naknadno utvrđivati”, dodao je Pranjić

(MONDO)