“Zbog SILOVANJA priželjkuje da je partner TUČE!” PSIHIJATAR o traumi Viki Mitrović i daljim posledicama


Koren svih ponašanja je u događaju iz prošlosti!


Gledaoci rijalitija “Zadruga” bili su u prilici da svedoče stravičnim scenama čiji su akteri bili Viktorija Mitrović i Marko Osmakčić.

Osmakčić je svoju rijaliti-partnerku davio, šamarao, a zatim bacio na pod. S obzirom da ovo nije prvi put da se događaju nemile scene između ovo dvoje takmičara “Zadruge”, a da Mitrovićeva ne prekida odnos sa nasilnikom, nametnulo se pitanje da li prošlost ove učesnice popularnog TV formata ima svoje korene u događajima iz prošlosti.

Osmakčić Viki

Foto: YouTube/printscreen/Zadruga Official

Viktorija Mitrović šokirala je Srbiju svojevremeno kada je ispričala kako ju je sveštenik iz njenog sela silovao kada je imala samo 12 godina. Ona je istakla kako je to opšte poznata stvar i da je on osuđen na 5 godina zatvora.

Naime, sveštenik koji je to učininio zove se Milovan Đokić, iz sela Pločica kod Kovina, kako prenose mediji, on se i dalje nalazi na odsluženju kazne od 5 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloletnice, a na ovu kaznu osuđen je 2016. godine, prenose domaći mediji.

Viktorija-Mitrović

Foto: Srbija Danas

– Sa 12 godina (iako su mediji tada pisali da je imala 13 godina) sam doživela silovanje od strane sveštenika, čovek je još uvek u zatvoru, ja pokušavam da to zaboravim, ali ću pamtiti dokle god sam živa. Ja sam tada bila u osnovnoj školi, imamo veronauku i crkvu, nedeljom smo išli na tu službu do 11 sati. Taj sveštenik se opijao i napadao žene, ja sam se gušila u tome, nisam mogla dok nisam prijavila sve. Meni se to baš u crkvi dogodilo, posle toga me je opet napao, jer nisam odmah prijavila. On je imao 58 godina tada, a ja 12 godina – rekla je sinoć Viktorija.

Portal Srbija Danas.com stupio je u kontakt sa profesorom psihijatorm i seksologom Jovanom Marićem kako bi razjasnili da li izbor partnera i ostajanje u emotivnom odnosu u kome ima nasilja potiče od trauma iz mladosti u slučaju Mitrovićeve.

Jovan Marić

Foto: Youtube Printscreen/Pink TV official

– Da, to se događa, ne uvek i ne po pravilu, ali se događa u 50 odsto slučajeva. Pacijentkinje koje su tako nešto doživele često tokom ili nakon odnosa priželjkuju da ih partner udari ili povredi to je istina. Ona je tada bila jako mlada ne znam da li je bilo genitalnog odnosa ili masturbacije samo, ali dešava se da pacijentkinje kasnije biraju partnera koji će ih povrediti – ističe profesor i doktor Marić za naš portal i upozorava da je takmičarki “Zadruge” na ovaj način ugrožen život.

Povodom nasilja u rijalitiju su se usijala društvene mreže, a gotovo svi su jednoglasni u tome da Osmakčić mora biti diskvalifikovan. Međutim, nameće se još važnije pitanje i tema, da li je Viktoriji Mitrović potrebna stručna pomoć.

Izvor: srbijadanas.com