Besplatan WiFi na 32 javne lokacije u Novom Sadu

Novi Sad – Besplatan bežični internet Novosađanima, ali i svim turistima, biće dostupan od 1. decembra na 32 lokacije u gradu. Postojeća mreža je unapređena, zvaće se “Evropska prestonica kulture 2021”, dok će šifra za pristup biti “opens2019”.

Besplatan WiFi na 32 javne lokacije u Novom Sadu

Reč je o projektu koji su pokrenuli i realizovali Grad Novi Sad i JKP “Informatika”, a koji će biti nastavljen i 2018. godine s planom da se besplatan WiFi omogući i u Kovilju, Kaću, Kisaču, Stepanovićevu i Rumenki.

“Vrednost projekta, kao i internet opreme, do sada je iznosio pet miliona dinara, a taj novac je utrošen za zamenu uređaja na šest postojećih internet lokacija u gradu i postavljanje uređaja za besplatan WiFi na čak 26 novih lokacija”, kažu u Gradskoj kući.

Spisak lokacija besplatnog interneta:

Petrovaradinska tvrđava: Plato ispred Muzeja grada Novog Sada, terasa – kod sata, kod Astronomskog društva (za vreme EXITA-a), kod Akademije umetnosti (za vreme EXITA-a) i kod meteorološke stanice (za vreme EXITA-a).

Centar grada: Gradska biblioteka (Dunavska ulica br. 1), Zmaj Jovina ulica br. 22, Katolička porta, Trifkovićev trg, Pozorišni trg, Trg slobode, Ulica kralja Aleksandra i Ulica Modene.

Parkovi: Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Futoški park i Železnički park (park iza MAS –a).

Kej: kod košarkaškog igrališta, kod fontane, kod kafea “Zeppelin”, kod biste azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibejlija i naspram Filozofskog fakulteta.

Štrand: kod Mosta slobode, Glavni ulaz Štranda, JP Sportski poslovni centar “Vojvodina”, plato SPENS-a, SPENS kod “kadice”, studentski kampus, đačko igralište (kod “Indeksa”), kod studentskog doma “Slobodan Bajić 1” i kod studentskog doma “Slobodan Bajić 2”.

Ostale lokacije su plato ispred Poliklinike KCV, međumesna autobuska stanica (MAS) i igralište na Detelinari kod vrtića “Veseli vozić”.