ISPLIVALA SLIKA IZ MLADOSTI Tanja Bošković naša je najpoznatija glumica, a pogledajte kako je nekada izgledala!

Osim toga što su čitavu nekadašnju Jugoslaviju, pa i Evropu, bacile pod noge svojom lepotom, one su sve očarale svojim neverovatnim talentom. Zahvaljujući glumi zauvek su promenile jugoslovenski i srpski film, a mnoge od njih su dobile nagrade za životno delo.

Snežana Savić

Nju su na početku karijere opisivali rečima „Mlada glumica čije vreme tek dolazi”, a tada je bila aktuelna Koštana i Petrija. Za ulogu Koštane u jednom intervjuu je rekla da je to pečat koji joj je obeležio karijeru.

– Sećam se da je Danilo Bata Stojković jednom prilikom izjavio da sam ja za njega najbolja Koštana i da on bolju nije video – istakla je jednom naša lepa glumica.

Mnogi Snežanu Savić pamte i po ulozi Maline u seriji „Srećni ljudi” kada je otpevala pesmu „Topolska 18”.

Snežana Savić

Ona je oduvek važila za jednu od najlepših dama kada su slavne ličnosti u pitanju. Karijeru je započela još pre 43 godine nastupajući u ekranizaciji Molijerovog dela „Mizantrop” kada je oduševila i glumom i besprekornim izgledom.

Njene uloge su se samo nizale, a iako je napustila seriju „Srećnji ljudi”, i dalje ćemo je se sećati po ulozi Lole Golubović.

Tanja Bošković danas

Beba Lončar

Beba je bespogovorno jedna od najlepših glumica svih vremena, a svojim izgledom je plenila širom bivše Jugoslavije. Za film „Ljubav i moda” u kojem je glumila kada je imala tek 16 godina smatra se da je jedno od remek-dela kinematografije uopšte.

Beba Lončar na početku karijere

Njoj nije izmakla ni svetska slava, a iz javnog života povukla se u 39. godini kada bila na vrhuncu karijere. Tada je dobila sina Leamkog iz braka sa Josipom Radeljakom, a želela je da se posveti njegovom odgajanju.

Pre nekoliko meseci pojavila se na beogradskoj premijeri mjuzikla „Ljubav i Moda” kada je ponovo sa ponosom prošetala svoju gracioznost.

Beba Lončar na premijeri mjuzikla „Ljubav i moda”

Olivera Katarina

Jedna od najlepših žena nekadašnje Jugoslavije ostvarila se u velikom broju domaćih filmova u kojima je neretko i pevala. Za nju su govorili da je prva jugoslovenska seks-bomba.

Olivera Katarina na početku karijere

Ove godine bila je specijalni gost Filmskog festivala u Kanu gde je 50 godina posle premijere prikazano njeno ostvranje „Skupljači perja”. Tada je na crveni tepih došla u prelepoj zelenoj haljini i tim povodom ponovo zapevala “Đelem Đelem” u čast svojih pokojnih kolega (Bekim Fehmiu, Bata Živojinović i Gordana Jovanović).