JEZIVI OBRT U SLUČAJU UBISTVA MALE VANJE! Krvnici nisu ni zvali majku da joj traže otkup, tužilac otkrio JEDAN SABLASNI DETALJ


Bubevski je u jutarnjem proglamu TV Nova rekao da osumnjičenima za ubistvo tinejdžerke Vanje i frizera Pančea Žižovskog preti kazna od deset godina zatvora, ali i doživotna kazna.


Osumnjičeni za otmicu i ubistvo male Vanje Đorčevske iz Skoplja nisu ni kontaktirali njenu majku da traže otkup, otkrio je makedonski tužilac Gavrilo Bubevski.

Prema njegovim navodima, otmičari su se uplašili da će policija otkriti njihov plan, pa su ubili devojčicu pre nego što je njena majka obaveštena o otkupu.

– Poslednje informacije su da je određen pritvor uhapšenima od 48 sati, što uključuje i oca Vanje. Troje je priznalo krivicu, a četvrti, za koga imamo dokaze da je umešan, nije ništa priznao. Međunarodna poternica za ubicom je aktivna i čekamo da se to realizuje. Detalji uloge oca su i dalje isti. On je dao sve informacije o kretanju devojčice, kada će biti sama i slično. Otmica devojčice vezana je za koristoljublje, to su isto osumnjičeni rekli, oteli su dete da bi uzeli novac od majke. Posle je nastalo ubistvo, koje je potreslo celu naciju – rekao je Bubevski na TV Nova.

Podsetimo, mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Izvor: srbijadanas.com