ŠESTI DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Svaki kamen je PREVRNUT a od devojčice ni traga ni glasa! (FOTO/VIDEO)


Policija nastavlja potragu za nestalom devojčicom


Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u šesti dan.

Zasad nema ni pomaka ali ni preciznih informacija kako je nestalo dete koje ima samo dve godine i to na porodičnom imanju nedaleko od Bora.

U trenutku nestanka, malena Danka imala je kosicu vezanu u repić, ljubičaste pantalonice, cuclu i maslinasto zelenu šarenu jaknicu. Nestala malena ima smeđu kosu i smeđe oči a visoka je oko 85 centimetara.

Odgovori se tek očekuju a veruje se da će naložena detaljna forenzička analiza telefona Dankine majke dati neke odgovore. Mobilni telefon majke devojčice Danke Ilić poslat je na veštačenje u sklopu istrage, a neposredno nakon nestanka deteta. Prema poslednjim poznatim informacijama, majka je na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke obrisala brojne poruke i pozive iz mobilnog telefona.

Tužilaštvo je, uzimajući u obzir činjenicu da je majka poslednja imala kontakt sa devojčicom, naložilo detaljno forenzičko veštačenje njenog telefona.

Inače, potraga za malom Dankom ne posustaje ni minuta. Banjsko polje vrvi od policije a u potragu su uključeni i helikopteri MUP koji su nadletali Banjsko polje i oblast oko tog naselja.

Policija je pretražila samu okolinu kuće, zatim tunel, podzemne kanale i šahtove, kao i okolnu šumu ali nisu pronašli nijedan trag koji bi ukazao na to da se dete u nekom trenutku i tu obrelo.

U potragu je uključena i Gorska služba spasavanja kao i specijalno obučeni psi tragači ali i legenda potrage za unesrećima u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj – pas Zigi.

Šta je sve dosad urađeno

policajci i spasioci deteljno pretražili teren

ispitano 30 ljudi, neki od njih i poligrafski testirani

veštačili podatke sa baznih stanica

proverali tunele ispod imanja

saslušani majka i otac nestale devojčice

bagerima raskrčili krš oko kuće i pojate

Izvor: srbijadanas.com