KAZNA za Ivana i Jelenu Marinković – produkcija “Elite” ovakvo nepoštovanje nikad ne toleriše

Otkada je Ivan Marinković počeo opravdano da sumnja da ga je Jelena preverila sa Urošem, njih dvoje razgovaraju, ali sa sobom ne nose bubicu. Nenošenje bubice se strogo novčano kažnjava jer se time obesmišljava koncept rijalitija kao televizijskog programa.


Opšte je poznato da se bubice u Beloj kući moraju nositi redovno, a kazna za nenošenje je paprena. Ovo pravilo je jedno od ključnih za rijaliti jer bez zvuka, priroda rijalitija kao televizijskog programa se potpuno obesmišljava.

Svaki učesnik, odlukom da uđe pred TV kamere, pristao je da se njegove reči prenose i snimaju 24 sata dnevno. Stoga, ne postoji nikakvo opravdanje da se ovo pravilo ne poštuje. Bubice omogućavaju gledaocima da čuju svaki razgovor, svaku emociju i svaku svađu, što čini rijaliti dinamičnim i uzbudljivim.

Nenošenje bubica može ozbiljno narušiti tok programa i frustrirati gledaoce koji žele da budu potpuno upućeni u dešavanja u kući. Produkcija rijalitija zato strogo kažnjava učesnike koji zanemaruju ovo pravilo. Kazne su visoke, kako bi se obezbedilo da se pravilo poštuje i kako bi se očuvala autentičnost i transparentnost rijalitija.

Ovo pravilo ne samo da garantuje da će gledatelji imati potpun uvid u dešavanja, već i učesnicima daje priliku da budu iskreni i autentični. Uostalom, suština rijalitija leži upravo u neskrivenim reakcijama i spontanim situacijama koje bubice omogućavaju da budu zabeležene i prenesene.

Kršenje pravila o nošenju bubica je ozbiljan prekršaj i kao takav se tretira sa najvećom pažnjom od strane produkcije. Učesnici moraju biti svesni svojih obaveza i poštovati pravila kako bi iskustvo za sve, i učesnike i gledaoce, bilo što bolje.

Ovo vas podsećamo jer su Ivan Marinković i Jelena Marinković već satima razgovaraju bez bubica i to baš kada su postali centar dešavanja u “Eliti”. Naime, Uroš Rajačić tvrdi da mu je Jelena slala poruke i da je prevarila svog supruga sa njim u zatvoru. Iako je Jelena na početku samouvereno negirala da se tako nešto dogodilo, ona sada već satima uznemireno razgovara sa Ivanom. Prvo su pričali u kupatilu, onda u spavaćoj sobi, a zatim u dvorištu. Naravno, gledaoci nisu mogli da čuju šta oni pričaju, jer nisu nosili na sebi bubice, što je za rijaliti potpuno neprihvatljivo.

Ivan i Jelena Marinković doživljavaju dramu u svom braku, što ih je možda navelo da misle kako im bubice nisu potrebne tokom rasprave o privatnim stvaruima. Ipak, važno je napomenuti da su mnogi učesnici u ovoj sezoni i u prethodnim sezonama preživljavali velike drame i bilo bi besmisleno da niko od njih nije nosio bubice. Bez njih, autentičnost i transparentnost programa bi bili narušeni, a gledatelji bi bili uskraćeni za ključne trenutke i emocije koje čine rijaliti toliko uzbudljivim i privlačnim.

Stoga se sa pravom očekuje da će Ivan i Jelena biti kažnjeni zbog nenošenja bubice jer ne samo da su pokazali nepoštovanje produkcijskih pravila, nego su i svojim postupkom pokazali nepoštovanje i gledalaca koji svoje slobodno vreme poklanjaju upravo njima. 

Izvor: srbijadanas.com

News Reporter
Advertisements