OVO JE UZROK SMRTI JELENE ŽIGON! Prija her Žike IZNENADA UMRLA, NACIJA I DALJE U ŠOKU


Filmovi koji su, nema sumnje, ostavili neizbisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji jesu “Lude godine”, “Došlo doba da se ljubav proba”, “Žikina dinastija”, “Kakav deda, takav unuk” i mnogi drugi u kojima je proslavljena glumica Jelena Žigon tumačila lik Jelene Todorović, Milanove supruge i prije legendarnog Žike Pavlovića


Ponos srpske kinematografije, glumica Jelena Žigon, poznatija kao Jelena Todorović, prija Žike Pavlovića iz serijala “Žikina dinastija”, “Lude godine”, “Kakav deda takav unuk” umrla je 2018. godine u Beogradu, posle kraće i iznenadne bolesti.

Jelena je važila za pravu beogradsku damu, ali i za jednu od najlepših glumica na našem područiju. Njenu naklonost je uspeo da dobije Steva Žigon, sa kojim je bila u braku i dobila dvoje divne dece, Ivanu i Nikolu.

Filmovi koji su, nema sumnje, ostavili neizbisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji jesu “Lude godine”, “Došlo doba da se ljubav proba”, “Žikina dinastija”, “Kakav deda, takav unuk” i mnogi drugi u kojima je proslavljena glumica Jelena Žigon tumačila lik Jelene Todorović, Milanove supruge i prije legendarnog Žike Pavlovića.

Međutim, dok je glumica Ivana Žigon bila poznata široj javnosti i često je bila prisutna u medijima, njen deset godina sin Nikola retko se eksponirao. Nikola je slikar, koji je svoja dela osim u Srbiji izlagao i širom Evrope i Amerike, a iako se o privatnom životu njegove majke Jelene nije znalo mnogo, upravo on je jednom prilikom otkrio da je glumica zapravo imala kraljevsko poreklo.

Jelena je Nikolu rodila u Ljubljani, a ime mu je dala po crnogorskom kralju Nikoli I Petroviću čiji potomak je bila.

– Ja sam pola slovenačkog, pola crnogorsko-srpskog porekla. Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije Ljubljani… Moja majka je od oca Jovanovića iz Bajine Bašte, a njena majka od Martinovića sa Cetinja, bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime – ispričao je Jelenin sin Nikola svojevremeno u jednom intervjuu, koji je preneo Blic.

Porodica Žigon se nakon preseljenja iz Ljubljane u Beograd uselila u kuću na Senjaku, gde su Jelenina i Stevina deca, Ivana i Nikola, odrasli.

izvor: (espreso.co.rs)