“OVO SAMO SRBI MOGU DA JEDU, POVRATIĆU!” Muškarac se pohvalio pljeskavicom iz restorana, razapeli ga na mrežama – FUJ!


Jedan korisnik Tvitera je na mreže objavio sliku kako jede živu pljeskavicu, a to je mnoge začudilo.


Mnogi ljudi kao srpske specijalitete turistima i ljudima koji nisu probali, preporučuju kajmak, ćevape, sarme, ajvar, pečenje… Jedan od omiljenih jeste pljeskavica, koju svi vole i sa njom nema greške. U poslednje vreme postala je veoma popularna i živa pljeskavica koja je često na jelovniku u restoranima.

Začini se živo mleveno meso koje se stavlja na hleb i negde ga čak i zovu “srpski tatar biftek”, što je u prevodu kao pašteta od živog mesa. Jedan korisnik društvene mreže Tviter je okačio fotografiju svoje porcije ovog specijaliteta, a to je izazvalo pravu buru na mrežama.

Mnogima nije bilo jasno kako neko može da jede živo meso i kako se ne plaši trovanja, pa se ispod objave pojavilo dosta komentara, kako pozitivnih, tako i negativnih. “Trihinela se smeši”, “Odvratno”, “Ne jede se mleveno meso živo, nije to biftek“, “Pomije”, “Živka”, “Uf možda bih probala, a možda bih i bljucnula”, “Mmm salmonela”, “Ja ipak volim zapečenu”, “Niko normalan ovo ne jede na svetu, samo Srbi“, “Čuvaj je da ti ne pobegne majstore”, “Ne znam koliko dana bih morao da budem izgladnjivan da bih pristao da jedem živo mleveno meso”, “Što ne vidiš da ti to isprže”, bili su samo neki od komentara.

Šta kažete na ovaj specijalitet, da li biste ga vi probali?

Izvor: mondo.rs