PO POSLEDNJI PUT U ZADRUZI: Produkcija primorana da uradi OVO – Luna je prva… Totalni PREOKRET!


Sve će biti drugačije!


Produkcija je već nekoliko puta oštro kažnjavala zadrugare zbog nepoštovanja pravila.

Iako su dobro upoznati sa uslovima, oni su i pored toga napuštali sastanke, odlazili po dvoje u wc, izbegavali obaveze…

Veliki šef se ovog puta ozbiljno naljutio na njih, te je poslao najduže pismo koje su do sada videli.

– Zadrugari, na samom početku je, nažalost, neophodno da pored svih kazni, mi ponovo moramo da vas upozorimo da morate prisustvovati sastancima. Ne možete se šetati, kuvati i kupati se. To rade pojedinci i to uglavnom isti. Ne poštuju pravila i ne nose bubice, bez poštovanja se ophode prema voditeljima i produkciji. Doneli smo odluku o smanjenju budžeta za ovu nedelju. Ukoliko tako nastavite, bićemo primorani da vam do daljeg smanjujemo budžet. Uopšte nije slučajno to što vam dozvoljvamo da se sami prijavite za rad u fabrici. Niko ne može silom biti poslat u fabriku i baš zato očekujemo da će neko ko se prijavi za posao, svoje obaveze ispunjavati do kraja. Danas je samo od 8 sati otišlo troje ljudi, to je sramota. Žao nam je što zbog onih koji gledaju samo svoj život, otežavaju ga ostalima u “Zadruzi”. Ovim putem želimo da pohvalimo Matoru, Sanju i Andrijanu, koje su bez obzira na sve otišle na rad u fabrici. Njih tri će dobiti po 500 dinara. Iznenađeni smo koliko su pojedini neodgovorni. I za sam kraj, sada ćete održati porodični sastanak, primetili smo da se većina vas ponela dvolično prema Milanu. Kada je izabran za vođu svi ste ga hvalili, a kada je podelio budžet pričali ste mu iza leđa i ponašali se kao da ne postoji. Milan treba da kaže ko ga je razočarao i ko su oni od kojih je najviše očekivao, a ništa nije dobio. Sastanci ne služe za vaše pozdrave i čestitke. Ukoliko se još neki od sastanka svede na: Zapratite ovo, pozdravite onog, biće strogo kažnjeno – oglasio se Veliki šef.

Kao što se moglo i očekivati, ukućane je to povredilo, te su redom krenuli da se bune. Prva među njima bila je Luna Đogani.

– Svi znaju koliko sam odgovorna i da sam do kraja ispoštovala. I ovoga puta sam se javila da ispoštujem i to zbog svoje kose. Svi znaju da sam za 3 dana imala možda najviše crva u kutiji. Iskreno mogu da kažem da njih tri nisu ispale okej prema nama, jer dobro znaju kako smo radili i koliko smo se trudili. One su ustale i otišle, da bi sad ispale vredne. I šta, ovi što su nagrađeni dobili su po 500 dinara na kraju – rekla je Luna.

Luna Đogani

Matora je kao i uvek bila pravična, te je obrazložila svoj stav i razlog zašto je jutros, posle žurke, ipak otišla na posao.

– Uopšte nije poenta priče da smo mi vredne, a da drugi ispadnu budale. Meni je Nadežda prenela da vam je Miki dao pare. Andrijana je došla i rekla da ne ide zbog para, nego zbog griže savesti. Budile smo sve redom, niko nije hteo da ide, a onda sam rekla da su u pravu i da treba da odemo da nam ne bi nešto ke*ali. Ja ne mogu protiv produkcije! – dodala je Jovana.

Jovana Tomić Matora

Reakcije ostalih ukućana bile su i više nego burne, ali nadamo se da će kazna ovoga puta uroditi plodom.