POSLE TESKE OPERACIJE OD SEBE JE USPELA DA NAPRAVI BOMBU: Princes Maca nam otkriva svoj zivot.

 


Tesko detinstvo, a izborila se i stala na noge.


Za nju pricaju u zadnje vreme mlađa generacija i zavide joj na izgledu kojem se svaki dan trudi da bude bolja i bolja.

Martina Dodevska koja je rođena u Kratovo, a sad živi u Kumanovo ima samo 17 godina, ispričala nam životnu priću. Ona sa ovom prićom želi da inspiriše druge da mogu da stanu na noge i nastavlje dalje da se bore kroz život.

U nastavku možete da pročitate priću koju smo saznali od Martine, i neka vam ovo posluži kao motivacija:

Otkad sam se rodila, život mi nije bio ni najmanje lak. Kad sam imala 6 mjeseci, lekari su ustanovili da imam dilataciona miokardiopatija, odnosno tešku srčanu manu. Djetinjstvo sam provela po bolnicama, iako sam bila vrlo mala bila sam borac i nikada nisam odustala. Uz tešku dijagnozu, imala sam još jedan problem s kojim sam se svakodnevno suočavala, a to je bio moj otac. Moj otac je bio takav čovjek da ga nije zanimala moja bolest, moje patnje i moj bol, nego je gledao samo sebe. Kako sam rastala, tako su rasli i problemi. Otac me počeo sve češće fizički i psihički zlostavljati. Majka nije mogla izdržati torturu koju je danima vršio nad nama, pa smo zajedno s mlađim bratom i sestrom odlučili otići odatle. Usput da napomenem da je moj brat imao istu dijanogu kao ja. Ja, moja sestra i moj brat živjeli smo s mojom majkom. U početku nije bilo ni najmanje lako, živjeli smo u drugom gradu, drugi ljudi potpuno nova sredina za mene, a s druge strane bilo mi je drago što imam miran san. Mama nas je počela voditi u bolnicu na redovite kontrole i htjela je pregledati sve druge organe osim srca. Nakon svih testova nas je očekivao novi šok. Otkrili su da bolujem i od policističnih bubrega i ciroze jetre. Bila sam jaka, nisam odustajala, uz majčinu pomoć radile smo sve što je bilo dobro za mene. Moja bolest je takva da nemam nikakve simptome ali sam odjednom iskrvarila iz želuca. Iako je bilo jako teško, borila sam se, imala sam nadu za život. Nakon tretmana u privatnoj klinici “Zhan Mitev” uspela sam i stala na noge. Suze sam pretvorila u osmijeh. Nakon što sam prošla težak put i malo se opustila, dogodilo mi se ono najgore, moj mlađi brat koji je imao samo 12 godina iznenada je preminuo. Nisam se mogao pomiriti. Svaki sam dan provodila zatvorena sa suzama u očima. Samo nisam verovala niti mislila da ga više nema. Dani su bili teški, a noći još teže. Pitala sam se što će biti sa mnom, a imam iste dijagnoze, kao i moj brat svaki dan sam si postavljala pitanje, ali nažalost nisam našla odgovor. Zato sam odlučila promijeniti neke stvari u svom životu. Prije svega, počela sam se zdravo hraniti, odatle se javila velika želja da počnem trenirati u teretani. Inače, nikad prije nisam bila u teretani zbog bolesti i zbog godina. Nakon što sam počela redovito trenirati, osećala sam neki mir u sebi, a i nakon svakog treninga osjećala sam se dobro.

U nastavku, možete da pogledate i slike a sa smo dobile od strane Martine:

Postavili smo nekoliko pitanja Martini, pa možete da ispratite u nastavku teksta.

  1.  Kako si se borila tokom operacije i niz šta si sve prolazila u bolnici?

Kada sam iskrvarila od želutca bila sam smeštena u detsku kliniku na odelu Gastrologija, bila mi je pružena cela medicinska pomoc ali mi se situacija još više pogoršala. Od Gastrologije bila sam prebaćena na Karil, tu je zapoćeo pakao najteža borba koju sam vodila do tada. Počela sam naglo da gubim krv da su javili mojoj mami da su tih nekoliko sati bili kritični za moj život. Moju majku nisu pustili da me vide, a tražili smo pomoć i nije mi bila pružena od medicinskog personala. Od tu mi se sve više situacija pogoršava i spremili su me da me prebace na drugi odel, gde sam ja mislila da me vode kod svoje majke i da sam se uspela izboriti, ali kad sam videla da me vode na odel za Intezivnu negu pao mi je mrak na oči. Tu su mi pružili celu medicinsku pomoć koja mi je bila potrebna, ali ipak taj odel nije bio za moju situacija koju sam se tada nalazila. Bio je spreman Helikopter koji je Fond urgirao da budem prebačena na tamosnoj lečenje u Turskoj. Ali u zadnji trenutak smo dobili povik da je klinika “Žan Mitrev” pristala da uzme stvar u svoje ruke iako moja zdravstena situacija nije ni malo laka.

Tu noć kada je ekipa “Žan Mitrev” dosla da me pokupi i odvede kod njih u bolnicu. Bila sam smestena na Intezivnu negu gde sam bila priključena na aparate još u istog trenutka su poćeli sa ispitivanja . Sutra dan je dosao doktor Žan Mitrev i pogledao je ispitavanja koja su bile određeni tu noć i video je da je situacija previše ozbiljna gde sam poćela da gubim naglo krv i da me polako gube. Doktor je video i odlučio još odma da mora hitno operacija i da će napraviti sve što je u njegove moći.

Došlo je vreme za operaciju. Ni u jedan momenat nisam pomišljala da mogu da izgubim zivot. Operacija je prosla uspesno. Pobedila sam najtezu bitku u svom zivotu.

2.  Da li kad si bila mala si imala neki cilj u životu?

Još kad sam bila mala volela sam da se slikam, moja želja je bila da budem poznata da uspem da napravim nešto od sebe i da se ponosim sa tim. Sad kad sam napunila 17 godina počela sam da kačim slike na svoj Instagram profil i nisam očekivala toliko podršku. Moj profil je počeo da naglo raste i za nekoliko meseca ja sam skupila 20k pratioca.

3. Šta je FiestaFan i da li preporućuješ drugima da koriste to?

FiestaFan nije OnlyFans, već sasvim druga platforma i imaju je dosta influenseri.

5. Da li veruješ u sebe?

Da, i od uvek sam verovala,sa verom u sebe može se mnogo postići.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Dodevski (@princes.maca)

6. Ko je najviše verovao u tebe?

Majka, sestra i ujak, pošto sam izrastala bez oca i nisam imala tu ljubav od oca, pošto je on bio tu i pružio ljubav koji mi otac nikad nije pružio.

7. Koji je tvoj najveći životni strah?

Pošto sam izgubila svog brata, strah mi je da ne izgubim opet nekoga ko ga volim i ko mi je blizak.

8. Da li ti je teretana pomogla u životu da se malo poboljšavaš  za telo i probleme?

Da, kad odem u teretanu zaboravim na probleme koje sam imala u toku dana opustim se i osetim mir u sebe posle svakog treninga.

9. Kako se boris sa tim da vise tvoj brat nije vise među vas?

Verujem da jednoga dana opet ćemo biti svi zajedno, jedan je bog on će ponovo da nas spoji, svi što su nekog izgubili neka se bore da idu dalje sa verom da će bog ponovo da nas spoji.

10. Jel imas neki hobi?

Da, volim da se snimam i slikam al vise volim da snimam videa na TikTok i tamo posvecujem paznju da se malo bolje aktiviram i da ljude vide moj profiil.

@princes.maca #viral #glowup ♬ original sound – 𝙯𝙤𝙫𝙞 𝙢𝙚 𝙤𝙪𝙧𝙢𝙤𝙣𝙚𝙮