Prvi sneg zabeleo Novi Sad

Iako su meteorolozi za danas najavili kišu i susnežicu, Novi Sad je osvanuo pod popriličnim snežnim pokrivačem.

Sneg pada od rano jutros, a gradske zimske sluižbe su već počele čišćenje glavnih saobraćajnica. Vozači bi trebalo da budu oprezni i da obavezno ne sedaju u automobile bez zimskih guma, jer na pojedinim putvima još uvek ima ugaženog snega.

Za Novi Sad je predvižena najniža minimalna temperatua od jednog stepena ispod nule, a maksimalan svega jedan stepen više.

Zimska služba “Gradskog zelenila” sa 120 radnika sinoć u 23 časa izašla je na teren. Radnici čiste sneg i posipaju so na lokacijama za koje je zaduženo preduzeće: na pešačkim prilazima mostovima, autobuskim stajalištima u gradu i industrijskoj zoni, na desetak gradskih trgova, u parkovima i oko njih, na Tvrđavi itd.

Na ulicama se nalazi i 25 vozila mehanizacije “Gradskog zelenila” koja je uz pomoć sredstava iz Gradskih kapitalnih subvencija proletos obnovljena. Zimska služba biće na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale.

Putevi u Vojvodini, kako javalja AMSS, su prohodni, ali je neophodan oprez zbog klizavih puteva.

Putevi u Vojvodini, kako javalja AMSS, su prohodni. Nove padavine uslovile su povećanje visine snežnog pokrivača, zato treba voziti sporije, izbegavati nagla kočenja i voziti na dovoljnom odstojanju od vozila ispred, saopštio je Auto – moto savez Srbije.

Vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, naveo je AMSS.