STANJE JE ALARMANTNO: Napušta Zadrugu, lekari joj saopštili…ŠOK, operacija HITNA! Nema izbora…


Pronašli su joj čvoriće.


Rediteljka i zvezda rijalitija Jelena Golubović zabrinula je zadrugare i gledaoce kraj malih ekrana kada je nedavno pala u nesvest na žurvi u “Zadruzi“. Nakon što je provela tri dana u bolnici na ispitivanjima, Jelena se vratila u rijaliti, međutim njen zdravstveni problemi nisu rešeni.

Kako list “Rijaliti” piše, Jeleni je tokom ispitivanje otkriveno da ima kvržice na glasnim žicama, koje će najverovatnije morati da operiše. Kako izvor blizak produkciji navodi, Golubovićki je slučajno ustanovljeno da ponovo ima problem sa glasnim žicama.

Brinem kako će se Jelena oporaviti od zahvata

Jelenina majka Svetlana Golubović, otkrila je da se njena ćerka već duže vremebori sa problemom sa glasnim žicama, da bi zbog ovog problema morala mnogo više da se odmara, ili će joj biti neophodna medicinska pomoć.

– Tačno je da Jelena ima problema sa glasnim žicama, ima ga još od “Farme 5”. Čim malo duže priča i napreže se, njoj se to ponovo upali. Jedini lek je mirovanje i tišina. Ali, eto s obzirom da je u rijalitiju i očigledno je da to nije moguće, pa je hirurška intervencija jedino rešenje. Videćemo šta će da se desi dalje, ne znam kako bi se to odvijalo, ali bi sigurno na neko vreme morala da izađe iz rijalitija. Ja sam je posavetovala pre nego što je ušla da joj zdravlje uvek mora biti na prvom mestu. Mada, ona je punoletna pa kako odluči, tako će i biti. Ne mogu više ja da odlučujem za nju – rekla je Svetlana Golubović.

– Kada je odvedena u bolnicu, lekari su obavili detaljne preglede i analize jer nije bezazleno ono što joj se desilo. Njoj su se gornji i donji pritisak umalo spojili, te je bilo bitno da se otkrije zbog čega se to dešava – započinje priču izvor i dodaje da je za to bilo više uzročnika.

– Jelena ima upalu bubne opne, te je to moglo da dovede do poremećaja cemtra za ravnotežu, a svakako da su njenom kolapsu doprineli stres i nervoza. Pošto ona godinama ima problema sa glasnim žicama, obavljen je pregled i tada su joj lekari saopštili da su joj se pojavili čvorići na glasnim žicama. U većini slučajeva to se leči vežbom i odmaranjem glasnih žica, međutim u njenom slučaju najverovatnije će morati da se leči operacijom, jer je njeno stanje znatno pogoršano – navodi izvor.

On je otkrio i detalje vezane za njen opstanak u rijalitiju.

– Ukoliko joj se kroz izvesno vreme ne povuku čvorići, Jeleni će produkcija obezbediti sve što je potrebno da joj se uradi zahvat kojim se uklanjaju čvorići sa glasnica. Jedini problem predstavlja oporavak, koji zahteva ćutanje, što je gotovo nemoguće ako se vrati u rijaliti. Postoji i mogućnost da je produkcija drži na rehabilitaciji, sve dok lekari ne odobre njen povratak u “Zadrugu” – završava izvor.

Svetlana Golubović

Podsetimo, Jelena Golubović već godinama ima problem sa alergijama i polipima, a poslednji put je operaciju izbegla 2015. godine. Nju je tada u Njujorku pregledao tim lekara, zatim je otišla u Portoriko, gde se potpuno izlečila prirodnim drenažama pomoću algi. Doktori su joj tada predložili da promeni životnu sredinu i da što manje koristi glasne žice.

Šta su čvorići na glasnim žicama? 

Preterana i pogrešna upotreba mišićne snage (glasnice su većim delom mišići) dovodi do pojave tzv. pevačkih čvorića. Pri govoru, usled trenja, nastaju mala zadebljanja na slobodnom rubu glasnica. Dominantni simptomi su progresivna promuklost i zamor glasa. Čvorići su vidljivi indirektnim pregledom kao mali, ovalni, glatki, bledo roze na spoljašnjoj ivici glasnica.