JAUCI, SUZE I BOL – Janjuša pet dana pred kraj “Elite” emocije rasplamsale, ovo je NAJPOTRESNIJA SCENA u istoriji rijalitija

Niko od prisutnih u Beloj kući nije ostao imun kada su se na ekranu pojavile uspomene bivšeg košarkaša…


Nakon kratke pauze za reklame, voditelj Darko Tanasijević se ponovo vratio u Belu kuću.

Emisija “Gledanje uspomena” se nastavila, a na red je došao snimak posvećen Marku Janjuševiću Janjušu.

Emocije su se rasplamsale u Beloj kući kada su se na ekranu pojavile uspomene Marka Janjuševića Janjuša, trenutak je postao duboko emotivan kada se pojavio snimak Janjuševog pokojnog brata, Mihajla Janjuševića.

Janjuš se odmah rasplakao, obuzet tugom i bolom. Mihajlo, koji je tragično preminuo krajem 2023. godine, izvršivši samoubistvo, bio je veoma blizak svom bratu. Prikaz snimka u kojem su njih dvojica zajedno provodili srećne trenutke podsetio je Janjuša na neizmeran gubitak i tugu koja ga prati od tada.

Nakon toga, puštena je i kompilacija njegovog odnosa sa Majom Marinković, te su to oboje posmatrali bez treptanja.

Posle toga, puštena je kompilacija njegovog odnosa sa Aneli Ahmić, te su to i jedno i drugo s knedlom u grlu gledali. Aneli se smejala dok je gledala njihov početak odnosa, dok je Janjuš s rukom na ustima pažljivo promatrao odnos s Ahmićevom.

Aneli je zaplakala kada je gledala snimak nje i Janjuša dok se vratila sa abortusa, a Janjuš takođe nije mogao da sakrije suze, te je i on zaplakao.

Detaljnije pogledajte u nastavku:

Podsetimo, iznenadna smrt Mihajla Janjuševića, rođenog brata Marka Janjuševića, učesnika “Elite” šokirala je region. Mihailo je sebi oduzeo život u 27. godini, a porodica Janjušević neutešna je zbog bolnog gubitka.

Sahrana Mihajla Janjuševića održala se 27. decembra 2023. godine, a danas njegovo grobno mesto izgleda nešto drugačije pola godine nakon tragične smrti.

Situacija se nije promenila od sahrane, s obzirom na to da spomenik još nije podginut, već na grobnom mestu i dalje stoji krst. Na grobu su dva veštačka buketa u prozirnim kutijama, a na krstu stoji veliki venac.

Zbog čega se na sahranu nosi baš venac?

Primetno je da su svi venci okrugli i ukrašeni cvećem. Prema simbolici, venac treba da predstavlja Sunce, zatvoreni krug, završen ciklus jednog plodonosnog života. Tako se umrli ispraćaju vencem koji treba da umilostivi božanstva, naglašavajući vrednost pokojnika prema broju venaca.

Cvetovi treba da predstave iskre svetlosti samog Sunca. To je, zapravo, neka vrsta žrtve u čast pokojnika i naglašava pun i plodonosan ciklusa od rođenja do smrti.

Da li porodica Janjuševića čeka Janjuša kako bi izašao iz rijalitija i zajedno podigli njegovom bratu spomenik ili je ipak nešto drugo u pitanju, ostaje nam da saznamo.

Sahrana Mihajla Janjuševića bez popa

Mladi Mihajlo odlučio je da izvrši samoubistvo, što se smatra jednim od najvećih grehova. U ovakvim slučajevima pop ne dolazi na sahranu, osim u iznimnim slučajevima. Najveći smrtni greh koji čovek može da počini je da oduzme sebi život, jer posle toga, kažu, ne može da se pokaje nad svojim činom, kao što može čovek koji ubije drugog čoveka.

Po pravilu Srpska pravoslavna crkva ne služi opelo samoubicama. Ali…

– Izvršiti samoubistvo je smrtni greh, svaki greh Bog oprosti, al’ hulu na Duha Svetoga ne prašta, a to počini čovek koji se nikada ne ispovedi i čovek koji izvrši samoubistvo, jer je on pohulio na život, na Duha Svetoga – rekli su za Telegraf iz SPC.

– Ukoliko je u pitanju neki duševni bolesnik, pa ima papire da se lečio, e onda mora to sve da se šalje crkvenom sudu, pa on zaseda da vidi da se tu veća i donese se ta lekarska dokumentacija, e onda možda, u tim slučajevima odobre da se obavi opelo. Inače, ne – objasnili su za Telegraf.

Izvor: srbijadanas.com

News Reporter
Advertisements